Lamunga

Om Lamunga

Lamunga er en utvidet småbarnsavdeling med 13 barn og 4 voksne. Totalt pr dag er det 12 barn, ettersom en del av barna har reduserte plasser.
De voksne består av pedagogisk leder (80%) Ive Langesæter, Fagarbeider (100%) Tatjana Solheim, Barnehagemedarbeider (80%) Hege Halvorsen, Barnehagemedarbeider (20%) Mari Bjertnæs og Barnehagemedarbeider (100%) Åse Jenshagen.
Litt om livet på Lamunga:

Gardsliv:
Ettersom vi er en gardsbarnehage vil fokuset naturligvis hvile mye på gardslivet. Vi ønsker et nært og godt samspill med dyra på garden og har fast fjøsstell to ganger i uka, i tillegg til annen kos med dyra. Tunrunden på garden er populær på Lamunga. Da starter turen ved bonden Bjørge sin arbeidsplass, fortsetter til grisene og mating av dem før vi setter snuta ned mot fjøset hvor kuene bor.

Fjøset er et såkalt åpent fjøs som gjør det enkelt å komme nært innpå kuene selv om de står bak gjerdet. I tillegg vil vi følge livet på garden så nært som mulig og deltar på ulike hendelser og arbeidsoppgaver i den grad det lar seg gjøre for de yngste i barnehagen. Vi ønsker å gjøre fjøsstellet vårt til en hyggelig morgenstund for barna, dyra og de ansatte. Etter hvert som høst- og vintermørket sniker seg på skal barna få være med å tenne fjøslykter som tas med ut i veslefjøset ved stellet av dyra. I tillegg til det praktiske dyreholdet vil Lamunga fokusere på sanger, fortellinger og ulik kunst som kan relateres til gardslivet på Nordby.

09mar

Testinnlegg for Lamunga

Her kommer oppdateringer og nyheter for Lamunga. Her vil du kunne følge med på hva vi opplever, se bilder og mye mer... Les mer →

Friluftsliv

Barnehagen ligger i natutrskjønne omgivelser og har to flotte opparbeidede turområder ute i skogen. Det er lavvoen og gapahuken. Gapahuken, eller bålplassen som den også blir kalt, ligger nærmest barnehagen og er derfor en naturlig base for Lamunga når vi skal ut på tur. For barnehageåret 16/17 er det tur 4 dager i uka. Vi har valgt å legge hele oppstarten til de nye barna utendørs og hele gruppa går da på tur sammen. Bakgrunnen for dette valget ligger i at vi tror at friluftslivet kan bidra til et annet og tryggere fokus enn inne på avdeling. Avdelingen er det stedet hvor barna blir levert og hentet, så dette blir stedet vi kaller «hadet-basen». «Hadet-basen» kan, av erfaring, bidra til at de nye barna får påminnelser om avskjeden med mor og far bla hver gang det går i døren inn til avdelingen. I tillegg ser vi også at tilstedeværelsen mellom barn-voksen øker ettersom alt vi trenger for dagen er pakket i sekken og det blir få andre forstyrrelser. Når vi er på tur hele dagen sover samtlige av barna i turhengekøyer. Dette har vi hittil hatt veldig god erfaring med.